ЗА НАС
white tooth
НОВИНИ
ОБЯВИ
ГАЛЕРИЯ

За нас

Факултетът по Дентална медицина на Медицински университет – София е най-старото висше учебно заведение по дентална медицина у нас, основано през 1942 год. През 2019 год. се навършват 77 години от създаването му. Повече от 11 000 студенти, от които около 900 от 58 страни на всички континенти, са се дипломирали като „лекар по дентална медицина – магистър” във ФДМ – София. Те притежават много добра практическа и теоретическа подготовка и днес са утвърдени, висококвалифицирани лекари по дентална медицина, търсени и уважавани от своите пациенти.

1610

Студенти

специализанти, докторанти

143

Преподаватели

хабилитирани, нехабилитирани, с докторат

11000

Завършили студенти

специализанти, докторанти

799

Учебна база

работни места, лаборатории


Декан на факултета по дентална медицина

проф. д-р Андон Димитров Филчев

Добре дошли в сайта на Факултет по дентална медицина към Медицински университет - София!

 

   Факултетът  по  дентална медицина  на  Медицински университет – София е най-старото  висше учебно заведение по дентална медицина у нас, основано през 1942 год. и има над седемдесет и седем годишна история.

   Във Факултета работят високо ерудирани преподаватели, от които 17 професори, 28 доценти, 20 главни асистенти и 64 асистенти. Обучават се над 1500 любознателни български и чуждестранни студенти от 58 страни на Европа, Азия, Америка, Канада, Африка и Австралия. Обучението се провежда в модернизирани предклинични и клинични зали и 4 аудитории.

   Българската школа в денталната медицина съчетава най-доброто от Западна и Източна Европа. В нашите възпитаници се изгражда много солидна база от теоретични знания по хуманна и дентална медицина, както и трайни практически умения.  

   От началото на учебната 2011/12 г. във ФДМ – София започна преподаване по дентална медицина, на английски език. Отзвукът в съседни и в по-далечни страни бе неочаквано голям. Международният престиж на обучението по дентална медицина в България непрекъснато се повишава.

   Амбицията на ФДМ – София е да се утвърди като едно от най-престижните висши дентални училища в света. Тази високо благородна цел ще постигнем заедно – студенти, преподаватели и служители. Усилията на преподавателския колектив са ежедневно да се грижим и подобряваме денталното здраве на нашите пациенти.

   Дълбоко вярваме, че много добрата теоретическа и прецизна практическа подготовка на нашите възпитаници ще им позволи да се реализират както у нас, така и в чужбина като търсени лекари по дентална медицина.